kawari K'AWARI Kawari
HOMEPAGE / ONTHAAL / ACTIVITEITEN / CONTACTEN / LINKS / VIDEOS
Carnaval de Oruro en Bruselas

CARNAVAL VAN ORURO

CARNAVAL VAN ORURO IN BRUSSEL 2016 – 12de editie

Geïnspireerd op één van de grootste en uniekste Carnavals ter wereld, “Het Majestueuze Carnaval van Oruro” in Bolivia, hart van Zuid-Amerika.
Op zaterdag 10 januari 2018, hebben het Cultureel Centrum Sartañani Bolivia - Kunst en Traditie en K’awari vzw het plezier om de hele Boliviaanse, Belgische, Latijns-Amerikaanse Gemeenschap en het publiek in het algemeen uit te nodigen om deel te nemen aan de 12de editie van het “Carnaval van Oruro in Brussel”. In een sfeer van interculturele uitwisseling, en uniek voor deze gelegenheid, zal Manneken-Pis, symbool van de VRIJHEID der BRUSSELAARS, gekleed zijn in de « Diablo Lucifer », symbool van het CARNAVAL VAN ORURO IN BOLIVIA, “Mondelinge en Onstoffelijke Werelderfgoed van de Mensheid zonder enige replica”, een titel verleend door UNESCO in mei 2001 en geratificeerd in 2006.

Het programma begint om 16u op het Sint-Katelijneplein, met het begin van de carnavalsparade 2018, bij deze gelegenheid met de dans van “Los TOBAS”, een parcours realiserend in de verschillende straten van de binnenstad en komt toe met vreugde, kleur en enthousiasme bij Manneken-Pis. Na een toespraak over deze akte van interculturele uitwisseling, heffen wij het lied van Manneken-Pis aan, met het aanwezige publiek en “De Orde van de Vrienden van Manneken-Pis vzw”, en zoals de traditie het wil zal Manneken-Pis zijn mirakel uitvoeren door water in de traditionele drank van het land te veranderen : “Het typische Belgische bier !”. Na een familiefoto om dit moment onsterfelijk te maken, zal de parade weer vertrekken op de tonen van “Los TOBAS” richting Sint-Katelijneplein.
Op deze manier neemt de Latijns-Amerikaanse gemeenschap en in het bijzonder de Boliviaanse gemeenschap actief deel aan de socio-culturele activiteiten van Brussel, multiculturele hoofdstad van Europa, en sluit zich tegelijkertijd aan bij de aanvang van het CARNAVAL VAN ORURO - BOLIVIA 2018.

 

ACTIVITEITEN 2006 - 2017


Alasitas Los 100 Charangos Teofilo Laima
cours de poterie Fiesta fiesta Kawari

HOMEPAGE / ONTHAAL / ACTIVITEITEN / CONTACTEN / LINKS / VIDEOS

IntiPro * IИTI / 2017